YENİ
ÜYELİK
ŞİFREMİ
UNUTTUM?

74 Kişi Online

Canan

Terk etmek kolaysa senin için, el sallamak zor değil benim için!

PiNaR

Herkese içindeki iyilik kadar iyi bir hayat dilerim.

GüNeŞş

Yarım nefeslik bu hayatta. Sevgiden başka hiçbir şey planlama...

M e y r a

Okuduğum Kitapta şöyle Yazıyordu, Fazla Fedakarlık Kişinin Kendi KulL Hakkına Girmesidir.

M e y r a

Rüyanda Görüyorsan Onu Özlemiş, Rüyanda Görmek için Yatıyorsan Sevmişsin Demektir

SesLiDeyim

GüzeL DostLukLara

ÖnemiYok

Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur.

HuzuR

Bir ömür bu susmalar için fazla kısa değil mi?

SevGi

Ya ümit sizsiniz, ya ümitsizsiniz.

PisKoPaT

Peşinden gidecek cesaretin varsa, bütün hayaller gerçek olabilir.

İsYanN

VarLığımın Yok SayıLdığı Bir Yerde Yokluğumu Yük Etmem Ben KimSeLere ...

İsYanN

DosTuna KüSen Düşmanına SarıLr oLmuŞ ZararDasınız ZiYan oLuCakSınız....

İsYanN

Yaşamaya geç kaldığın hayat, asla bir hayat değildir. Sil her şeyi ve yeniden bir yol çiz kendine.

İsYanN

Herkes aynı anda yaşar ama herkesin karanlığı farklıdır.

İsYanN

Sitemızın PaneLı YeniLenmışTır Sız DeyerLi DostLarımıza HaYırLı oLsun

missaffir

Siteye Giriş Yaptı

Msf.

Siteye Giriş Yaptı

Misafir240

Siteye Giriş Yaptı

Misafirr.

Siteye Giriş Yaptı

SaDelik

Siteye Giriş Yaptı

SaDe

Siteye Giriş Yaptı

tiger

Siteye Giriş Yaptı

DeMa

Siteye Giriş Yaptı

FerMan.

Siteye Giriş Yaptı

Azadi

Siteye Giriş Yaptı

Misafir926

Siteye Giriş Yaptı

FriSky

Siteye Giriş Yaptı

Vera

Siteye Giriş Yaptı

West

Siteye Giriş Yaptı

Atila

Siteye Giriş Yaptı

Misafir509

Siteye Giriş Yaptı

West

Siteye Giriş Yaptı

West

Siteye Giriş Yaptı

Şuşu

Siteye Giriş Yaptı

West

Siteye Giriş Yaptı

misafer40

Siteye Giriş Yaptı

West

Siteye Giriş Yaptı

TuTSaK..

Siteye Giriş Yaptı

FaLan_FiLan

Siteye Giriş Yaptı

morgen

Siteye Giriş Yaptı

Beyoglu_Z

Siteye Giriş Yaptı

Beyoglu_

Siteye Giriş Yaptı

hortlagg

`».Oyun Muhabet x! Odasına Giriş Yaptı

hortlagg

Siteye Giriş Yaptı

Güzel Sohbet Ve Sohbet Adabı

Güzel Sohbet Ve Sohbet Adabı

Sohbet Yapmak,Sohbet Sanatı,Sohbet Etmek,Muhabbet Etmek,Güzel Sohbet Ve Sohbet Adabı karşısındaki insanı dinlerken sadece ona odaklanmak ve can kulağı ile dinlemek konuya dahil olmaktır ve söz hakkı geldiğinde sohbetin konusuna ayak uydurarak karşısındakine dinlendiğini hissetmektedir,iki kişi sohbet ederken karşılıklı bir birlerine odaklanmalıdır ve biri konuşurken bir diğeri başka yerlerle meşgul olmamalıdır,konuşan insanı dikkatli dinleyerek saygı göstermelidir.

Günümüzde özellikle yeni nesil gençlerin sohbetleri eski insanlara bakıldığında çok farklı sohbet anlayışına sahip oldukları görülmektedir özellikle dünyamıza sanalın girmesi ve sosyal medya ile iç içe yaşanılması uzun süredir sohbetin tarzının değişmesine neden olmuştur bu farklılık sadece sohbet sunucularında veya diğer sosyal medya ağları ile sınırlı kalmayarak gerçek hayatımıza çevremiz ile konuşmalarımıza yansımakta belki alışkanlık belkide gelişi güzel sohbet etmek daha kolay olmasından kaynaklanmakta.

İnsanlar Arasında Sohbet Etme Becerisi

Sohbet adabı konuşma sanatı iki insan yada bir çok kişi ile konuşma yaparken ortamdaki konuya odaklanmak ve dinle bilir sohbet etmek insanların sözlerini kesmemek ve zamanı geldiğinde kibarca söz hakkı istemek ve karşıdaki insanlar konuşurken onların konuşmalarını ilgi ile dinlemek çok  ince ayrıntılarına girmeden en basit sohbet konuşma adabı budur.

Sohbet Sitelerinde Sohbet Etmek

Sanal ortamlarda sohbet konusunu ele alalım mesela hepimizin en fazla kullandığı sohbet chat siteleri bu ortamlarda insanlar toplu halde sohbet eder isteyen ise kendilerine ait özel odalarda ikili konuşmalar gerçekleştirirler,ve bu yerlerde sohbet adabı kültürü fazla önemsenmez insanların konuşmaları genel olarak sanal dilinden yapılarak Türkçe imlalarına bile dikkat edilmemekte.

Ve diğer bir ilgi çeken tarafı ziyaretçilerin tanıdık tanımadık bir birlerine karşı lakayt konuşmaları aynı şekilde odadaki sohbetler sanalın verdiği rahatlıkla herkes ayrı havadan konuşmaktalar ve insanın ortamdaki konunun ne olduğunu çözmesi imkansız gibi bir şey belki insanlar kendilerince haklı olabilirler sonuçta sanal ve eğlenmek zaman geçirmek için oradalar fakat insanın özünü kişiliğini koruması eğlenmek kadar belkide daha önemli deriz ve hoş sohbetler dileriz.

 

Yazar : İsYanN
15 Ara Paz 18:54
158 Görüntüleme

Etiketler:


Gönder


POPÜLER YORUMLAR